Захоплення заручників у Москві / фото REUTERS

У Москві невідомий взяв у заручники кілька людей у відділенні банку на Земляному валу.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читайте такожЗахоплення заручників на Філіппінах: злочинець здався поліції (відео)

Відео дня

За інформацією Telegram-каналу Baza, в правоохоронні органи звернувся співробітник банку і повідомив, що у відділенні знаходиться чоловік, який заявив про замінування будівлі.

Очевидці стверджують, що з рюкзака невідомого стирчали дроти. Чоловік взяв у заручники чотирьох працівників банку і одного відвідувача.

На місце були стягнуті сили міста.

Нападник був одягнений у костюм служби доставки їжі Delivery Club, у нього також був фірмовий рюкзак. За словами очевидців, чоловік заявив, що він замінований. Як повідомляв «Московський комсомолець», чоловіка звати Федір, він 1993 року народження. За твердженням МК, чоловік поводився спокійно і не висував вимог.

За даними Telegram-каналу Mash, загарбник вимагав привезти в банк Ольгу Бузову. Він хоче бачити співачку і поговорити з нею, тому що "вона у нього щось вкрала".

Ольга Бузова готова була приїхати на переговори із загарбником: "Для мене сьогоднішня новина - повний шок. Я була готова приїхати в будь-який момент на переговори з терористом, якщо б це було потрібно і про це мене попросили правоохоронні органи. Я вже в курсі, що цей жах закінчився. І слава богу, що ніхто не постраждав! Наші спецслужби спрацювали ідеально! Спасибі їм за це".

При цьому джерело ТАСС повідомляв, що чоловік вимагав велику суму. У банку спочатку утримували п'ять осіб. Пізніше повідомили про один залишився заручника.

Пізніше повідомили, що злочинця взяли штурмом. Група захоплення увійшла в будівлю через чорний вхід.

Заручник Альфа-банку в Москві вів пряму трансляцію з місця події в Instagram. Відповідні кадри опублікував Telegram-канал Mash.

На відео видно обличчя загарбника, він періодично п'є вино з пляшки.

Зараз чоловік, який захопив банк, затриманий. Всі заручники звільнені. За словами співрозмовника ТАСС, у затриманого був з собою муляж вибухового пристрою.