Тіла померлих від коронавірусу зносять у підвал / скріншот з відео

У Росії в Барнаулі в підвалі однієї з лікарень накопичилися тіла померлих від коронавірусу пацієнтів через брак патологоанатомів та збільшеного навантаження на них.

Читайте такожУ Росії розгорівся скандал через фото мішків з трупами хворих на COVID-19Як повідомили в адміністрації Алтайського краю, в підвалі обладнали кімнату для тимчасового зберігання тіл, де «дотримується необхідний температурний режим».

Влада пояснила, що патологоанатоми не встигають вчасно робити розтин, через що виникає черга, а в будівлі недостатньо холодильних камер для такої кількості тіл, тому їх вимушено зберігають у підвалі.

Також наголошується, що на ситуацію впливає і те, що родичі не завжди можуть своєчасно отримати тіла – деякі знаходяться на карантині через контакт з померлими від COVID-19. Крім того, через пандемію закриті ритуальні зали.

Заява з'явилася незабаром після того, як в мережі розійшовся ролик з підвалу лікарні, на якому показані мішки з тілами померлих від коронавірусу. За словами автора ролика, підвал «завалений» померлими. 

Вас також можуть зацікавити новини