Українські школярі здобули 5 медалей на науковій конференції у Малазії / фото facebook.com/UAMON

Українські школярі - учні Малої академії наук - вибороли 1 золоту, 2 срібні та 2 бронзові медалі на Міжнародній конференції молодих вчених ICYS-2019.

Читайте такожУкраїнський учень здобув абсолютну перемогу на Міжнародній Олімпіаді з ментальної арифметики в Дубаї

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерство освіти і науки, конференція завершилася 23 квітня у м. Куала-Лумпурі (Малайзія).

Відео дня

Загалом до неї долучилася молодь 14-18 років з 32 країн світу. Це щорічні індивідуальні змагання з фізики, математики, екології та комп’ютерних наук.

На ICYS-2019 Україну представляли 8 учасників, які попередньо перемогли у національному відборі. За умовами конкурсу вони презентували свій дослідницький проект, виконаний під керівництвом педагогічного і наукового кураторів. Крім того, вони мали показати уміння вільно розмовляти англійською і вести науковий діалог цією мовою.

фото facebook.com/UAMON

Золоту медаль у категорії “Інженерія” виборов 11-класник Львівського ліцею № 8 Дмитро Лопушанський. Хлопець представив проект “Мультифункціональний пристрій для незрячих HelpyEyes”. Пропонований прилад допоможе людям з вадами зору краще орієнтуватися у просторі.

Срібну медаль у категорії “Інженерія” здобув учень Чернівецького міського ліцею № 1 Павло Сливка. Його проект - “Безконтактний детектор вібрацій”. Пристрій дасть можливість отримувати інформацію про об’єкти та прослуховувати звуки на відстані.

фото facebook.com/UAMON

Срібну медаль у категорії “Математика” отримала учениця 10 класу Києво-Печерського ліцею № 171 “Лідер” Євгенія-Анастасія Рудик. Вона провела дослідження нових геометричних об’єктів.

Бронзову медаль у категорії “Математика” виборола учениця Сумської спеціалізованої школи № 10 Дарія Тищенко. Дівчина представила роботу, присвячену маловідомим методам розв’язування рівнянь.

фото facebook.com/UAMON

Бронзову медаль у категорії “Інформатика” отримав Михайло Ветлужських, учень Дніпровського ліцею інформаційних технологій. Він розробив програму, що перекладає код однієї мови програмування на іншу за допомогою формально описаних правил. Для роботи над проектом Михайло вивчив 6 мов програмування.

Члени української команди також отримали два спеціальних призи змагання, обидва – у категорії “Фізика”. Їх вибороли учениця Чернівецького ліцею № 1 Яна Головацька та вихованець Дніпровського ліцею інформаційних технологій Владислав Морозов.

фото facebook.com/UAMON

Підготовкою конкурсантів до ICYS опікувалися національні координатори української команди – викладач фізики й астрономії Чернівецького міського ліцею № 1 Пауль Пшенічка та співробітник Національного центру “Мала академія наук” Наталія Поліхун. Вони вчили учнів стресостійкості, навичкам захисту робіт англійською мовою і командній взаємодії.

Як повідомляв УНІАН, у грудні український студент переміг на науковому конкурсі в Мексиці.