Фото: REUTERS

Офіційно стартував пілотний проект із впровадження інструментів Google у діяльність Кабінету міністрів України.

Про це на сторінці в соцмережі Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Читайте такожКабмін визначив стандарти надання адмінпослуг

Відео дня

«Ми домовилися з Google, нам надають 1000 безкоштовних акаунтів. За це ми їм дуже вдячні. Перш за все я розраховую на Google Docs і Spreadsheet. Ви навіть не уявляєте, скільки часу витрачають державні службовці через те, що не можуть просто «зашерити» (поділитися - УНІАН) документи й працювати над ними разом. Замість цього купа часу йде на логістику папірців і креслення по них олівцями», - написав він.

Дубілет додав, що також розраховує на сервіс Google Forms.

«Зараз, якщо треба зібрати інформацію від інших держорганів або співробітників, на це йде купа часу, оскільки інформація збирається через документи й потім систематизується вручну», - додав він.

Міністр Кабміну повідомив, що цього тижня офіційно стартували курси навчання перших груп співробітників Кабміну.

Він також зазначив, що є випадки, коли інструменти Google використовувати не можна (приміром, інформація з обмеженим доступом), але таких випадків небагато.

«Усе це дуже базові речі, до яких бізнес давно звик, але в державних органах часто доводиться починати саме з таких базових речей», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, у Кабінеті міністрів України почали впроваджувати структурні зміни, які передбачатимуть економію бюджетних коштів та ефективне управління.