Вхід у додаток буде здійснюватися, зокрема, з використанням Face ID або Touch ID / фото УНІАН

Жителі столиці отримали можливість за допомогою додатку Kyiv Smart City повертати евакуйовані з вулиць автомобілі.

Як повідомляє Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, послуга доступна для киян, які прив’язали дані автомобіля до профілю у додатку.

Якщо транспорт евакуювали, користувач отримає пуш-повідомлення про це і зможе відразу почати процес повернення. У розділі «Евакуація» користувач може самостійно перевірити евакуйований його автомобіль чи ні. Для цього достатньо ввести номер автомобіля і почати пошук. Поки що функція доступна тільки для авто, які евакуювала інспекція з паркування.

Відео дня

Читайте такожВперше за чотири роки: в Google Translate додали п'ять нових мов

«Якщо автомобіль евакуйований інспекцією, користувач може відразу почати повернення автомобіля. Для цього потрібно вказати номер техпаспорта і завантажити його фото та фото водійських прав з обох сторін. Після цього водій може обрати дату, коли забере автомобіль, і сплатити штраф, суму за евакуацію та зберігання автомобіля на штрафмайданчику. Таким чином, процес повернення автомобілів стане в рази швидшим», – повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Також у новій версії додатку вхід здійснюється з використанням Face ID або Touch ID, якщо такі можливості налаштовані на смартфоні.

Нагадується, що в додатку кияни вже можуть поповнити Kyiv Smart Card, придбати одноразовий QR-квиток, сплатити за комунальні послуги, придбати абонемент на паркування, сплатити за погодинне паркування або ознайомитися з афішою міських подій. У розділі «Зворотній зв’язок» користувачі можуть поставити питання або зателефонувати за вказаним номером. Завантажити або оновити додаток можна за посиланням.

Як повідомляв УНІАН, з липні 2019 року по 19 січня 2020 року зі столичних вулиць евакуювали 3 тис. 803 автомобілів, що були припарковані з порушеннями. Інспектори з паркування наклали 7 тис. 625 адміністративних стягнень у вигляді штрафів на загальну суму 3 млн 283 тис. 695 грн.

Крім того, з січня 2020 року влада столиці долучила три приватні компанії до евакуації автомобілів. На вулицях Києва працюють близько 20 евакуаторів та 30 інспекторів з паркування.