Ілюстрація / REUTERS

В кінці липня американський винахідник і підприємець, генеральний директор SpaceX Ілон Маск написав у Twitter, що піраміди були побудовані інопланетянами.

Читайте такожДо Землі наближається астероїд розміром з піраміду Хеопса

Його публікація не залишилася непоміченою владою Єгипту і міністр туризму Ранія аль-Машат відповіла Маску, написавши у Twitter, що вона з захопленням стежить за його роботою, але все ж запрошує відвідати країну для вивчення записів про будівництво пірамід, передає 112.ua.

Відео дня

"Я запрошую вас і SpaceX, щоб ви могли вивчити записи про те, як були побудовані піраміди, а також вивчити могили самих будівельників. Містер Маск, ми чекаємо на вас", - написала Ранія аль-Машат, підкресливши, що інопланетяни не мають відношення до будівництва єгипетських пірамід.

Піраміди знаходиться на відстані близько 8 км у напрямку до центру Лівійської пустелі від старого міста Гіза на річці Ніл, приблизно в 25 км на північний захід від центру Каїра. Прийнято вважати, що споруди були створені в царстві Стародавнього Єгипту під час правління IV—VI династій (XXVI—XXIII століття до н. е..).