REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я відновила клінічні випробування гідроксихлорохіну для лікування від коронавірусної інфекції.

Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Ґебреесус, повідомляє CNBC.

"Рада з моніторингу безпеки даних вирішила, що немає підстав для припинення міжнародного випробування після розгляду наявних даних про препарат", - сказав Ґебреесус.

Відео дня

Раніше Всесвітня організація здоров'я тимчасово припинила клінічні випробування гідроксихлорохіну і хлорохіну як ліків проти коронавірусу. Заяву було зроблено через кілька днів після того, як дослідження, опубліковане медичним журналом The Lancet, показало, що госпіталізовані пацієнти з COVID-19, що приймали гідроксихлорохін, мали вищий ризик смерті, ніж ті, хто його не брав.

Читайте такожКитайські науковці хочуть перемогти коронавірус без вакцини: нові ліки готують до випробувань

"На підставі наявних даних про смертність члени комітету з'ясували, що немає причин змінювати протокол лікування. Виконавча група отримала цю рекомендацію і схвалила продовження всіх випробувань, включаючи гідроксихлорохін", - зазначив гендиректор організації.

Зазначимо, що в середині квітня МОЗ України включив гідроксихлорохін в протокол лікування від COVID-19. А на початку травня Індія офіційно передала Україні 30 тис. таблеток препарату з гідроксихлорохіном у якості гуманітарної допомоги для боротьби з коронавірусом.

Також раніше повідомлялося, що багато вчені закликали до обережності при використанні гідроксихлорохіну.

Однак в Європейському агентстві лікарських засобів заявляли, що гідроксихлорохін, як і хлорохін, не слід використовувати проти COVID-19, окрім як в клінічних випробуваннях та у надзвичайних ситуаціях загальнонаціонального масштабу.

Гідроксихлорохін - протималярійний препарат, який існує вже не одне десятиліття. У багатьох країнах в останні місяці його використовують для лікування коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв раніше УНІАН, вчені знайшли людину, кров якого блокує COVID-19.