Мер Вальядоліда Оскар Пуенте оприлюднив фото з місця розкопок \ Оскар Пуенте

Іспанські археологи під час розкопок поблизу міста Вальядолід знайшли останки кількох осіб, одним з них міг бути Х'ю Роу О'Донел - відома постать ірландської історії, організатор повстання проти британського панування над Ірландією в кінці XVI століття.

Читайте такожВ Австралії знайшли останки рідкісного динозавра (фото)

Як повідомляє 112.ua з посиланням на TheJournal, міністерство культури Ірландії вже зв'язалося з іспанською владою, щоб у разі підтвердження знахідки знайти можливість репатріювати останки О'Донела на батьківщину.

Відео дня

Напередодні мер Вальядоліда Оскар Пуенте оприлюднив фото з місця розкопок. За його словами, там знайшли останки людей і дві труни. Раніше там також знайшли кілька скелетів, але жоден з них не виявився О'Донелом.

Пошуком Х'ю Роу О'Донела почали займатися в минулому році, коли в передмістя Вальядоліда приїхав офіцер ірландської армії у відставці.

Тіло О'Донела буде легко ідентифікувати принаймні за однією прикметою — відсутністю великих пальців на ногах. Він їх втратив через обмороження під час втечі з Дублінського замку взимку, де його тримали британці.

Х'ю Роу О'Донел відомий як організатор повстання проти британського панування над Ірландією. Воно почалося в 1593-му і тривало протягом дев'яти років — не без підтримки Іспанії. Після остаточної поразки під Кінсейлом у 1602-му О'Донел втік в Іспанію, але тодішній король Філіп II був уже не зацікавлений у підтримці ірландських повстанців. За кілька тижнів до свого 30-річчя О'Донел помер поблизу Вальядоліда — тодішньої столиці Іспанії.