Японці хочуть випустити картриджі з магнітною стрічкою нового покоління / Seery Systems

Японська компанія Fujifilm анонсувала випуск магнітних накопичувачів стандарту LTO-10 у 2022 році. Їх місткість складе 48 терабайт, а в подальшому будуть випущені більш ємні накопичувачі з об'ємом пам'яті до 384 Тб.

Читайте також"Біологічна бомба": науковці знайшли ідеальні умови для нових коронавірусів на ринках В єтнаму

Як повідомляє Naked Science, накопичувачі на магнітних стрічках давно витіснені з масового обігу більш компактними і зручними носіями. Проте в області професійного зберігання, архівування і резервного копіювання даних вони відіграють ключову роль, оскільки відрізняються надійністю, дешевизною і високою місткістю. Ємність сучасного картриджа з плівкою сягає 12 Тб.

Відео дня

Розвиток накопичувачів на магнітних стрічках в минулі роки не стояв на місці. Накопичувачі стандарту LTO-1 (Linear Tape-Open), що використовувалися у 1990-х, могли зберігати до 100 Гб даних. В стрічок LTO-6, які з'явились у 2012 році, де для запису вперше були застосовані магнітні частки фериту барію (BaFe), місткість досягла 2,5 Тб.

Основою для LTO-10 стане ферит стронцію (SrFe). Його частки дрібніші, ніж у BaFe, забезпечуючи більш щільний запис даних: теоретично він має досягти 223 Гбіт на квадратний дюйм. Fujifilm хоче випустити на ринок накопичувачі LTO-10 вже в 2022 році і розвивати цю технологію. За планами компанії, у 2025 році почнеться випуск моделей на 96 Тб, в 2027-му — на 192 Тб і, нарешті, в 2030-му — на 384 Тб.

Ключовий конкурент Fujifilm - корпорація Sony, також має намір випустити подібні накопичувачі в найближчі п'ять-шість років.

Раніше в Google придумали, як знизити споживання оперативки браузером Сһгоме