Корпорація Northrop Grumman вже кілька років співпрацює з українськими космічними підприємствами / AIN.UA

Українські фахівці у США згідно з графіком працюють над підготовкою до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman «Антарес».

Читайте такожВ Ілона Маска показали ракету Falcon 9, що повернулася на космодром (фото, відео)

Як повідомили УНІАН у прес-службі Апарату РНБО, у квітні ц.р. група співробітників ДП «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» і НВП «Хартрон-Аркос» ЛТД поїхали до США для участі у роботах з підготовки до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman «Антарес», якою вже у вересні цього року планують доставити вантажі на Міжнародну космічну станцію на замовлення NASA.

Відео дня

Після двотижневого карантину в США група у повному складі розпочала виконувати роботи за програмою.

19 червня 15 фахівців, які брали участь в електровипробуваннях першого ступеня ракети-носія «Антарес» в центрі космічних запусків на о. Уоллопс, повернулися в Україну, один залишився у США для виконання планових робіт. На початку липня до США прилетіли ще двоє українських фахівців, і найближчим часом у Сполучених Штатах очікують на прибуття ще трьох спеціалістів з системи контролю заправки.

Організація перельоту українських фахівців, зокрема у частині ухвалення рішень щодо надання необхідних дозволів на виліт, стала можливою завдяки зокрема підтримці та міжвідомчій координації спільних дій з боку Ради національної безпеки і оборони України.

Як повідомляв УНІАН, корпорація Northrop Grumman вже кілька років співпрацює з українськими космічними підприємствами. Корпорація замовляє їм по дві ракети на рік.