Ілюстрація REUTERS

В умовах карантину і переходу співробітників компаній по всьому світу на віддалену роботу значної популярності набув сервіс для проведення відеоконференцій – Zoom.

Що являє собою додаток Zoom

Сервіс Zoom використовують для підтримки робочих зв’язків, проведення онлайн-зустрічей і навчання в школах та університетах. Заходити в програму можна як з комп’ютера, так і з планшета з телефоном.

Читайте такожЯк зробити скріншот на ноутбуці: корисні поради

Відео дня

Організувати зустріч може будь-хто, який створив обліковий запис. Безкоштовний обліковий запис дозволяє проводити відеоконференцію тривалістю 40 хвилин, однак на період пандемії коронавірусу сервіс прибрав це обмеження.

До відеоконференції може підключитися будь-який користувач, що має посилання, або ідентифікатор конференції. Захід можна запланувати заздалегідь, а також зробити повторюване посилання, тобто для постійного уроку в певний час можна зробити одне і те ж посилання для входу.

Де завантажити та як встановити Zoom

Встановити додаток Zoom  можна на комп’ютер або мобільний пристрій. Зробити це доволі просто – потрібно лише безкоштовно завантажити програму на офіційному сайті zoom.us.

Платформа доступна для операційних систем Windows, MacOS, Android та iOS та має плагін, що дозволяє використовувати Zoom у браузерах Google Chrome та Mozilla Firefox.

Після завантаження програми потрібно пройти просту реєстрацію. Або ж для входу систему Zoom можна використовувати поточний обліковий запис Facebook. Можна також прив’язати обліковий запис Google до платформи Zoom.

Як працює сервіс Zoom

Читайте такожFacebook додав у Messenger можливість здійснювати групові відеодзвінки

Під час реєстрації на сервісі Zoom користувач отримує постійний персональний ідентифікаційний номер своєї відеоконференції. Цей ідентифікаційний номер можна також обрати самостійно.

Ідентифікаційний номер розсилається будь-яким способом усім учасникам у вигляді посилання в форматі https://zoom.us/j/номер_конференції. Таким чином, будь-який учасник відеоконференції потрапляє на неї в один клік.