День спонтанного прояву доброти - це міжнародне свято / http://forumsmile.ru

День спонтанного прояву доброти, який щороку відзначається по всьому світу 17 лютого, - одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. Свято веде свою історію з США, але сьогодні вже має загальносвітове значення і святкується незалежно від громадянства, національності та релігійних переконань.

Цього дня традиційно відбуваються благодійні заходи і марафони, в яких беруть участь відомі актори, громадські та політичні діячі. В Україні це свято поки ще мало відоме, але з кожним роком все більше компаній організовує до цього дня різні благодійні заходи.

УНІАН підкаже вам, як почати цей день доброти в лютому з добрих справ, щоб весь рік був для вас добрим і сприятливим. Адже, як говорив відомий письменник Марк Твен: «Доброта – це те, що може почути глухий і побачити сліпий!».

Відео дня

День прояву доброти - історія свята

День спонтанного прояву доброти - це міжнародне свято, яке відзначається 17 лютого як в європейських країнах, так і в США, Австралії, Японії, Сінгапурі, Таїланді та Канаді.

Рішення відзначати свято було ухвалене 13 листопада 1998 року в місті Токіо, де ініціатори "руху доброти" з різних країн запропонували святкувати цей день саме 17 лютого. Поступово до святкування приєднувалося все більше і більше країн.

Девізом Дня спонтанного добра можна вважати слова американського класика: «Доброта – це якість, прояв якої ніколи не буває зайвою». В цей день ініціатори свята просять усіх озирнутися навколо і підтримати людей, які потребують допомоги, підтримки та доброго слова.

http://forumsmile.ru

Навіщо потрібен День добра?

День спонтанного прояву доброти з'явився як нагадування про те, що останнім часом ми байдужі до проблем і нещасть інших. Концентруємося на своїх турботах і проходимо повз, але чекаємо від людей милосердя і чуйності у важкий період. У цей день важливо згадати, як важливі доброта, співчуття і взаємодопомога.

Доброта - одна з найголовніших людських чеснот. Саме щиру доброту і підтримку особливо цінують. Доброта завжди йде поруч з безкорисливістю, вона не чекає подяки або взаємної допомоги. Задоволення повинні приносити добрі справи самі по собі, без очікування винагороди чи похвали.

Почуття гніву і образи, які наповнюють серце, погіршують здоров'я і не розвивають вас духовно. Добрі вчинки приносять щастя, покращують фізичний стан і лікують душу.

Навчіться отримувати задоволення від своїх добрих справ, які йдуть з вашого серця і сприймаються серцями інших. Саме таким чином Всесвіт дає можливість бути причетним до того, щоб зробити світ кращим. І, звичайно, за законом Всесвіту, добро обов'язково повернеться.

Як відсвяткувати День спонтанного прояву доброти

У деяких країнах 17 лютого незнайомим людям заведено дарувати квіти. Вважається, що це і є звичайний прояв уваги до інших людей. Після такого подарунку піднімається настрій і бажання зробити щось добре у відповідь. Це і є сенс свята - навчиться безкорисливо, без всякої вигоди робити добрі справи та отримувати від цього задоволення.

Якщо у вас немає грошей на букет квітів, ви можете написати на комп'ютері приємні слова з добрими побажаннями, потім роздрукувати їх і роздати перехожим. Будьте впевнені, що це дуже хороший і добрий вчинок, який підніме настрій вам і городянам. Можливо, комусь ви дійсно піднімете настрій, а для когось станете провісником. Так що сміливо дійте.

До свята можна підійти більш серйозно, спробувавши допомогти саме тим людям чи дітям, які дійсно потребують цього. Наприклад, зібрати гроші на ремонт дитячої кімнати відпочинку в реабілітаційному центрі. Допомога дітям – це кращий вчинок гідної людини, адже вони ще зовсім маленькі і дуже сильно потребують нашої дорослої допомоги і підтримки. Якщо у вашому будинку є непотрібні м'які іграшки та дитячий одяг, віддайте їх в дитячий будинок.

Також ви можете пригостити перехожих чашкою гарячої кави або чаю. Якщо у вас немає можливості провести подібну акцію безкоштовно, то зробіть 50% знижку на чаювання, а в подарунок пригощайте перехожих смачними цукерками.

Ви також можете побудувати і розвісити по місту для замерзлих птахів годівниці і гнізда. Тоді вони зможуть перезимувати та не померти від голоду. Будьте впевнені, що природа віддячить вам за це.

http://forumsmile.ru

Що хотілося б сказати наостанок

Відзначаючи День Доброти разом зі своїми друзями, колегами або самостійно, спробуйте залишатися по-справжньому доброзичливою, привітною і милосердною людиною. Не відмовляйте в допомозі нікому, присвятіть цей день не собі, а іншим. Не важливо, хто це буде – безпритульні тварини або втомлені перехожі, люди без певного місця проживання або люди похилого віку, мешканці дитячих будинків або ваш знайомий.

Будьте добрі й уважні до інших, боріться з черствістю і байдужістю душі, а після закінчення 17 лютого постарайтеся не змінювати своїм принципам і добрим традиціям свята!

Людина щаслива тоді, коли вона віддає. Бути добрим – це доля сильних, а не слабкість, адже добрі вчинки допомагають стати справжньою людиною і зберегти в собі кращі якості характеру. Переконайтеся, як легко надавати підтримку людям, які поруч, дбати про своїх рідних, посміхатися незнайомим.

День спонтанного прояву доброти - це міжнародне свято, метою якого є зміцнення дружби між народами, а також відродження в серцях людей найкращих і позитивних якостей душі та характеру!

День прояву доброти-2019 - святкові листівки

Привітання з Днем доброти

Давайте будем всем дарить

Добро в день доброты,

И сразу станет мир светлей,

И сбудутся мечты,

Пусть этот праздник счастье всем

И радость принесет,

Людей с открытою душой

Добро всегда найдет!

***

Доброта спасает жизни,

Доброта всегда нужна,

Добрым быть всегда прекрасно,

Добрых любят все всегда!

Целым миром отмечаем,

День добра, ура, ура,

От души я поздравляю,

С этим праздником тебя!

***

http://forumsmile.ru

Всемирный праздник доброты,

Сердечно всех я поздравляю,

Вам мира, света, теплоты

В сердцах и душах пожелаю.

Пусть правит жизнью доброта,

Не оставляя места злости,

Всю тяжесть горестей, обид

Вы с плеч своих скорее сбросьте.

***

Когда добро царит везде —

Счастливы люди на земле.

Покой в душах их и сердцах,

Минует всех печаль и страх.

Желаем радости большой,

Пусть в этот праздник доброты

У всех все будет хорошо,

Сбываются пусть все мечты!