Водій відмовився везти третього пільговика / скріншот

Очевидці виклали в соцмережу відео, на якому водій маршрутки №398 (автостанція "Південна" - Вишгород, держномер АІ 0422 АА) з істеричними криками виганяє третього пільговика з автобуса.

Відео опублікували очевидці у групі мешканців Вишгородського району в Facebook.

"Ось така повага до наших пенсіонерів міста Вишгород. Обзивав і виштовхував з автобуса, неадекват. Навідріз відмовився брати пенсіонерів при пред'явленні пенсійного. Як такий неврівноважений водій може перевозити людей. Він давно проходив медогляд у психіатра?", - написав користувач Сергій Жевлак, який виклав відео.

На ньому видно, як водій голосно кричить на людей, виправдовуючи свої дії тим, що нібито пенсіонери "понад норму" повинні оплачувати квитки на автостанції.

"Знімай, мені по боку! А то ділова, блін. Зайди на автостанцію в касу! Навчилися знімати, блін", - кричить водій пасажирам.

Зазначимо, що проблема транспортного сполучення між Києвом і Вишгородом неодноразово ставала предметом скандалів. Зокрема, жителі міста в соцмережах масово скаржилися на великі черги на станції метро "Героїв Дніпра", на неналежну якість послуг, що надаються офіційними перевізниками і "окупацію" маршруту нелегалами.

Довідка. У статті 37 Закону України «Про автомобільний транспорт» зазначено: «Автомобільному перевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, забороняється відмовлятися від пільгового перевезення. Безпідставна відмова від пільгового перевезення тягне за собою відповідальність згідно із законом».