У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі сьогодні, у Велику Суботу, 27 квітня, зійшов Благодатний вогонь.

Як повідомляє кореспондент УНІАН з Єрусалиму, чудо сходження Благодатного вогню в цьому році сталося о 14:32 за київським часом.

Відео дня

Під час сходження Благодатного вогню в храмі Гробу Господнього звучали молитви на багатьох мовах світу.

Після сходження, передав вогонь віруючим Патріарх Єрусалимський Феофіл III. Благодатний вогонь за лічені хвилини поширився серед віруючих, які перебували в храмі, після чого його роздали людям, що очікують зовні.

Читайте такожСходження Благодатного вогню в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі очікують 9 тисяч паломників з усього світу

Напередодні дива сходження вогню Феофіл III зустрів офіційну делегацію Української Православної Церкви,що прибула за Благодатним вогнем в Єрусалим.

"Я дуже радий вітати вас у святому місті Єрусалимі сьогодні. Ми вдячні Господу за те, що він дав нам це благословення - перебувати на Святій Землі і переживати ті ж важливі події Його земного життя, а особливо – Його розп'яття на хресті", - сказав він.

Патріарх Феофіл III напередодні Воскресіння Христового побажав українцям любити один одного і не втрачати надію.

"Ми не повинні ніколи втрачати надію. Тому що те, що неможливо для нас - можливо для Господа. Я знаю, дуже важко сказати: люби ворога свого. Але ми повинні любити його. Немає нічого сильнішого, ніж показати опоненту, що ви його любите. Також ми вітаємо вас з вашим новим політичним лідером", - сказав Патріарх Феофіл III.

Вже сьогодні ввечері українська делегація повернеться до Києва і передасть вогонь у Свято-Михайлівський Золотоверхий собор, де його зустріне настоятель ПЦУ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Благодатний вогонь буде перебувати в соборі, де кожен зможе запалити від нього свічку.