Михайлик заявив, що прокурори намагаються "злити" справу про замах на нього / фото УНІАН

Лідер Одеської міської організації партії «Сила людей» Олег Михайлик, який у вересні 2018 року в центрі Одеси дістав тяжке вогнепальне поранення, заявляє, що правоохоронці хочуть «злити» справу про замах на нього.

Про це Михайлик заявив у відеозверненні, опублікованому у Facebook.

Він стверджує, що кілька днів тому генпрокурор Юрій Луценко підписав постанову про передачу справи з Києва назад до Одеси.

Відео дня

Читайте такожОдеський активіст Михайлик наполягає на проведенні в Німеччині експертизи вилученої з його тіла кулі

«Справу передали до Одеси, щоб зняти з себе всю відповідальність за повний провал і просто «злити» цю справу. Відповідати за цей провал буде якийсь прокурорчик або слідчий в Одесі, якого зроблять цапом-відбувайлом», - заявив активіст.

Михайлик підкреслив, що стріляли в нього буквально за 100 метрів від відділу поліції. На його думку, київська влада знає, хто стоїть за замахом.

Також активіст заявляє, що до передачі матеріалів до Києва розслідування в Одесі саботувалося, факти «підтасовувалися і губилися».

Читайте також"Сім ударів в живіт": підозрюваний у нападі на активіста Михайлика скоїв спробу самогубства - адвокат

«З моменту замаху пройшло 10 місяців, в Німеччині витягли з моєї легені застряглу кулю, але результатів розслідування немає... Ми з адвокатом Вадимом Оксютою особисто спілкувалися з генпрокурором Юрієм Луценком, і він запевняв, що цей злочин буде розслідувано. І навіть передав справу (в грудні 2018 року - УНІАН) до Головного слідчого управління під нагляд Генпрокуратури і під свій особистий контроль», - зазначив активіст.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня 2018 року в центрі Одеси на Михайлика було скоєно замах. Він дістав проникаюче вогнепальне поранення в плече і в область грудної клітки.

Читайте такожОдеського активіста Михайлика позбавили держохорони

За підозрою в замаху правоохоронці затримали трьох громадян Грузії. Суд заарештував їх без права внесення застави, але пізніше змінив запобіжний захід з тримання у СІЗО на домашній арешт одному із заарештованих - Торніке Нагладзе (Герасин) - інваліду першої групи. Затримані своєї провини не визнають.

11 січня 2019 року під час операції в Німеччині з тіла Михайлика витягли кулю, яка застрягла в легені. Вона мала стати основним речовим доказом, і активіст наполягав, щоб її експертизу провели в Німеччині. До Одеси Михайлик повернувся на початку лютого.