Олексію Бельку призначили психіатричну експертизу / скріншот

Олексію Бельку, який вчора у столиці "замінував" міст Метро, призначили психіатричну експертизу.

Про це повідомив очільник поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляє прес-служба.

За його словами, зараз затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. З ним спілкуються слідчі, які призначили низку експертиз, у тому числі психіатричну.

Відео дня

Читайте такожАваков готовий взяти на поруки "підривника" мосту Метро (відео)

"Чоловіку оголошено про підозру за двома статтями: 296 (Хуліганство) та 259 (Завідомо неправдиве повідомлення) Кримінального кодексу України, за що передбачено до семи років позбавлення волі. Під час проведення обшуків, у тому числі за місцем проживання правопорушника вибухових пристроїв чи речовин не знайдено", - зазначив Крищенко. 

Крім того міністр Міністерства у справах ветеранів тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда заявила, що відсьогодні міністерство супроводжуватимете справу військовослужбовця та надаватиме всіляку допомогу, у тому числі психологічну та правову.

Читайте також"Підривник" мосту вибачився, хотів просто "звернути на себе увагу" – міністерка

"Ми не виправдовуємо дії правопорушника, однак не можемо відвернутися від цієї ситуації. Адже тепер ми розуміємо, що чоловік не мав наміру скоєння терористичного акту, а лише хотів привернути увагу до себе та життєвих проблем, які накопичилися в нього", - зазначила вона.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня у Києві на мосту Метро через Дніпро Белько погрожував зброєю та висловлював намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито. Силовики проводили спецоперацію з залученням БТРів, поліцейських катерів та дронів.

Як з'ясувалося, чоловік перебував під дією наркотиків.