У Чернігові понад 300 військових музикантів з різних міст України взяли участь у параді військових оркестрів з нагоди Дня міста.

Відео дня

Як повідомляє кореспондент УНІАН, парад та показові виступи оркестрів стали складовою всеукраїнського фестивалю військових духових оркестрів, що відбувається у місті вчетверте.

Читайте такожУ Чернігові після сильної зливи частина будинків стала не придатною для життя (відео)

Наразі в`їзд до Чернігова з боку Києва біля Катерининської церкви тимчасово перекритий для транспорту. Глядачі тісним кільцем оточили майданчик, де виступають військові музиканти. А найбільше людей зібралося на пагорбі біля Катерининської церкви, оскільки музичне дійство зверху найкраще видно.

Як поінформувала УНІАН керівниця відділу культури міського управління культури та туризму Галина Петрова, традиційно у Чернігів на День міста приїжджають найкращі військові духові оркестри з усієї України. Цього року у параді оркестрів взяли участь оркестр Почесної варти Президентського полку і карабінери, військові оркестри із Вінниці, Одеси та Хмельницького.

«Цього року ми вирішили порушити традиції і запросили не тільки оркестри: з Хмельницького до нас приїхав народний ансамбль мажореток – це помічниці тамбурмажора, дівчата, які йдуть з військовим оркестром і відбивають ритм. До речі, це єдиний колектив в Україні, що має міжнародну акредитацію. Мажоретки – це новий цікавий формат для наших містян, і взагалі цікаво побачити цей колектив», - розповіла вона.

Не обійшлося свято і без тих, кого в Чернігові знають: двох чернігівських військових оркестрів - 8-го навчального центру транспорту Міністерства оборони України і Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних сил України.

«Ми розширюємо локації святкування. Містяни, яким буде незручно їхати в центр, можуть відсвяткувати в своїх мікрорайонах», - додала Петрова.

Завтра виступи оркестрів відбудуться у кількох мікрорайонах міста.

Зранку святкування Дня міста розпочалося з церемонії покладання квітів у сквері імені Попудренка з нагоди 76-ої річниці визволення міста від нацистських загарбників.

У центрі міста триває мистецький проект «Chernihiv Art Week».

Ввечері організатори запрошують усіх на центральну Красну площу на виступи групи «Bisquit» і зірок музичної сцени — Constantine, Kishe, Nikita Lomakin і Sonya Kay. Ще одним подарунком Чернігову та його жителям стане концерт легендарної групи «Машина времени».

До Дня міста у Чернігові відкрили після реконструкцій Красну площу та нижню частину історичного Валу.