Запити також передані на екстрадицію підозрюваних у шахрайстві та контрабанді / фото УНІАН

Україна передала Туреччині 23 запити щодо осіб, які підозрюються у тероризмі.

Про це заявив голова Національної поліції Сергій Князєв під час зустрічі з міністром внутрішніх справ Турецької Республіки Сулейманом Сойлу, яка відбулась у суботу, 21 вересня, в рамках робочого візиту до Туреччини, повідомили у прес-службі Нацполіції.

Читайте такожБаканов вважає недоцільною ліквідацію відділу СБУ по боротьбі з економічною злочинністю

Відео дня

Князєв наголосив на важливості співпраці з Туреччиною в боротьбі з організованою злочинністю. Він додав, що одним із результатів співпраці є передача запитів щодо осіб, які підозрюються у тероризмі.

«Від Туреччини до нас було направлено 28 запитів щодо розшуку злочинців-громадян Турецької Республіки. Ми відповіли на всі», - сказав він.

«Крім того, ми передали 23 запити щодо осіб, які підозрюються у тероризмі, 31 - щодо шахрайства та 36 - щодо контрабанди. По всім цим особам правоохоронці взаємодіяли через канали Інтерполу. Туреччина передала нам двох громадян, яких розшукувала поліція України. Двох осіб, яких підозрюють в тероризмі ми передали Туреччині. Ще одна особа чекає на екстрадицію», - зазначив Князєв.

Як повідомляв УНІАН, співробітники прикордонної служби затримали громадянина Австрії, якого звинувачують у злочині проти статевої свободи неповнолітніх.