Володимир Зеленський / фото REUTERS

Українці найбільше довіряють Збройним силам, волонтерам і президенту Володимиру Зеленському, а найменше – російським медіа та судовій системі загалом.

Читайте такожБільшість українців готові підтримати на референдумі мораторій на продаж землі – опитуванняПро це йдеться в результатах опитування соціологічної служби «Центр Разумкова».

ЗСУ та волонтерським організаціям довіряють 70% респондентів, 68% – президенту України, 65% – церкві, 54% – українським медіа та 51% – громадським організаціям.

Відео дня

Найбільше українці не довіряють російським ЗМІ – 80% та судовій системі – 73%.

Згідно з результатами, крім президента Володимира Зеленського, українці довіряють лише спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову (52%) та режисеру й колишньому політв'язню Олегу Сенцову (36% проти 29%, які не довіряють).

Найчастіше респонденти висловлювали недовіру п'ятому президенту Петру Порошенку (79%), депутату від фракції «Опозиційна платформа – за життя» Віктору Медведчуку (75%) та депутатці від фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко (70%).

Зазначається, що опитування проводилося з 1 до 7 листопада 2019 року. У ньому взяло участь 2015 респондентів віком від 18 років, що репрезентують доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Як повідомляв УНІАН, згідно з цим же опитуванням, менше половини українців задоволені новою владою.