Корчевніков відомий активною підтримкою РПЦ і політики Володимира Путіна / Скріншот

Кремлівський пропагандист Борис Корчевніков безперешкодно потрапив до Києва, оскільки в нього закінчився термін заборони на перебування в Україні.

Про це йдеться у відповіді спецслужби на запит нардепа Олексія Гончаренка.

Читайте також«Русский мир»: на Львівщині стіни дитсадка розмалювали російськими мультиками (фото)

Відео дня

У Корчевнікова була п’ятирічна заборона на в’їзд з 5 вересня 2014 року. Але вона вже минула.

«За вказаний період даних щодо вчинення Корчевніковим Б.В. дій, що можуть завдати шкоди національній безпеці, не отримано», – заявили в СБУ.

У разі виявлення ознак злочинів, досудове розслідування яких відповідно до статті 216 ККУ віднесено до підслідності слідчих органів безпеки, невідкладно вживатимуться відповідні заходи реагування згідно з повноваженнями, визначеними нормативно-правовими актами, йдеться у тексті документу.

Як повідомляв УНІАН, російський ведучий на каналі «Росія-1» і гендиректор телеканала «Спас», що належить Російській православній церкві, Борис Корчевніков кілька днів перебував у Києві.

В Instagram він написав, що отримав нагороду на фестивалі православного кіно «+Покров», який проходив у столиці з 7 по 10 жовтня за участю представників Української православної церкви Московського патріархату.

Корчевніков відомий активною підтримкою РПЦ і політики Володимира Путіна. Раніше він вів передачу на російському ТБ і називав Крим «російським», а війну на Донбасі «громадянською, яку почала влада Києва».