Оновлення пункту пропуску розпочалося наприкінці вересня / фото УНІАН

На адміністративному кордоні між Херсонською областю і окупованим Кримом сьогодні відкрили першу чергу оновленого контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар».

Про це передає кореспондент УНІАН.

На заході були присутні голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв і постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич.

Відео дня
фото УНІАН

«Головне наше завдання – створити на КПВВ цивілізовані умови для українців і для людей, які перетинають пункти пропуску, і для тих, хто тут працює чи несе службу», - сказав Гусєв.

фото УНІАН

Відповідаючи на питання, чи вдалося заощадити кошти на облаштування КПВВ завдяки залученню «Укрзалізниці», він заявив, що висновки про фінансову частину можна буде зробити лише наприкінці листопада після закриття актів про виконання робіт.

Другий етап з облаштування КПВВ планується завершити до 20 грудня / фото УНІАН

У свою чергу Кориневич зазначив, що не вважає оновлення КПВВ облаштуванням кордону і узаконенням окупації Криму.

За його словами, на пунктах пропуску зараз створюються цивілізовані умови для громадян України.

фото УНІАН

Як повідомляв УНІАН, 20 вересня на контрольних пунктах в'їзду-виїзду «Чонгар» і «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом, почалося будівництво режимних зон.

Загалом реалізація проекту з облаштування КПВВ включає два етапи. Перший – створення режимних зон. Його планувалося здійснити до 15 листопада. Другий – облаштування сервісних центрів з автовокзалами і центрами надання адміністративних послуг. Цей етап мають намір завершити до 20 грудня.

Раніше зазначалося, що на реалізацію проекту необхідно 170 млн грн. Пізніше в Мінінфраструктури заявили, що планують здешевити вартість робіт з облаштування КПВВ за рахунок залучення як їх виконавця «Укрзалізниці».

14 листопада в Держприкордонслужбі поінформували, що 15 листопада з 12.00 КПВВ «Каланчак» і «Чонгар» відновлюють пропуск осіб і транспортних засобів.