Киянин із фальшивим посвідченням СБУ збирав кошти начебто на потреби учасників бойових дій / Фото : ZN.UA

У Чернігові затримали киянина, який із підробленим посвідченням співробітника Служби безпеки України збирав у підприємців кошти нібито для учасників бойових дій.

Як повідомили у прес-групі управління СБУ в Чернігівській області, оперативники СБУ встановили, що житель Києва використовував документ, схожий на службове посвідчення СБУ (звання підполковник) при контактах з підприємцями Чернігівщини. Він просив бізнесменів надати кошти начебто на потреби учасників бойових дій, у тому числі з правоохоронних органів.

Читайте такожНа Донбасі окупанти з ПТРК і гранатометів обстріляли низку позицій українських військових

Відео дня

За попередньою інформацією слідства, суми «пожертв» сягали 100 тисяч гривень. Крім того, він пропонував нібито сприяння у вирішенні питань із перевезенням товарів через митний кордон. Правоохоронці затримали зловмисника під час його перебування у Чернігові. У чоловіка вилучено документ з ознаками підробки та вогнепальну зброю, схожу на автомат Калашникова російського виробництва.

«Задокументовано кілька фактів перерахування коштів. Можливо, на сьогодні ще не всі епізоди відомі», - зазначили в прес-групі управління СБУ в області.

Також зазначається, що підозрюваний уже має кілька судимостей за шахрайство.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Операція проводилась співробітниками управління СБ України в Чернігівській області спільно з представниками внутрішньої безпеки СБУ та працівниками Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.