Голові "Укрексімбанку" обрали запобіжний захід / фото: uk.wikipedia.org

Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокурорів про взяття голови правління "Укрексімбанку" Олександра Гриценка під варту та призначив йому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам його адвокат Денис Дьомін.

Читайте такожЗатримання голови "Укрексімбанку": банкіра підозрюють у відмиванні грошей топ-чиновників часів Януковича

Відео дня

За словами адвоката, суд обрав досить м’який запобіжний захід порівняно з тим, який вимагала прокуратура – тримання під вартою з альтернативою застави у 100 млн грн.

Адвокат підкреслив, що суд призначив запобіжний захід у вигляді застави в 3 млн грн, які Гриценко має внести впродовж 5 днів.

Також він додав, що застава буде внесена, а Гриценко перебуває на свободі й по завершенню суду поїхав додому.

Довідка УНІАН. Голову правління державного «Укрексімбанку» Олександра Гриценка затримали співробітники Служби безпеки України 16 листопада за дорученням Генеральної прокуратури в рамках кримінального провадження. Йому інкримінують створення злочинної організації, а також привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, і відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом. Затриманий утримується в ізоляторі тимчасового тримання.

За інформацією адвокатів Гриценка, 17 листопада йому вручили повідомлення про підозру на 78 сторінках.

«Укрексімбанк» працює на ринку України з 1992 року та є однією із найбільших фінустанов країни за обсягом активів. 100% акцій банку належать державі.