фото УНІАН

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти низки правоохоронців, які незаконно привласнили арештоване майно підприємств на суму 7,5 мільйона гривень.

Про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко у своєму пості в Facebook.

"Досудове слідство попередньо встановило, що протягом 2017 року правоохоронці, порушивши законні процедури, вилучили у багатьох підприємств майно балансовою вартістю 7,5 мільйона гривень. Далі, всупереч вимогам закону, за яким встановлено зобов'язання передачі вилученого майна в АРМА, це майно передали на зберігання приватній компанії. Місцезнаходження його встановити не вдалося", - написала Варченко.

Відео дня

Вона також зазначила, що у зв'язку із запитом суспільства і бажанням громадян отримувати оперативну інформацію про подальшу долю заарештованого і вилученого майна, контрафактного товару, ДБР починає активно розслідувати факти порушень у діяльності правоохоронців при зберіганні такого майна.

"Не спростовую факт, що періодично нечисті на руку правоохоронці можуть вчиняти протиправні дії під час арешту і вилучення арештованого майна. Бувають і випадки, коли майно вилучається у підприємців та з метою тиснути на них в інтересах конкурентів, одержання неправомірної вигоди або й зовсім передачі цього майна третім особам", - додала Варченко.