Люди не хочуть, бо це дуже важко - потрібно починати все з нуля, заявив співрозмовник / фото УНІАН

Слідчі Державного бюро розслідувань вкрай неохоче сприйняли ідею займатися справами Майдану.

Про це кореспонденту УНІАН повідомило джерело в ДБР.

За словами співрозмовника, насправді, попри запевнення директора ДБР Романа Труби, відділу в справах Майдану в Бюро фактично не існує.

Відео дня

Читайте такожБіля Офісу президента відбулася акція «Майдан забуттю не підлягає»

«Труба у наказному порядку змусив усі відділи надати по кілька слідчих для «майданівських» справ, але ніхто не хоче. Там ледь не сірники будуть тягти. Люди не хочуть, бо це дуже важко - потрібно починати все з нуля. Тобто, згори спустили наказ обрати по кілька невдах у той відділ, але нині списку таких невдах ще немає», - сказав співрозмовник агентства.

Разом з тим, на прес-конференції Труба всіляко спростовує, що його слідчі не хочуть братися за справи Майдану.

«Я вперше чую, що слідчі ДБР не будуть виконувати доручення керівника ДБР. Я не чув, щоб хтось відмовлявся від розслідування справ, які ми отримуємо від Генеральної прокуратури», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 20 листопада, директор ДБР нагадав, що в Бюро створено підрозділ з розслідування злочинів, вчинених під час масових протестів у 2013-2014 роках. За словами Труби, у ньому працюватимуть 27 слідчих. Цей підрозділ входить в Управління розслідування військових злочинів, слідчі якого мають доступ до державної таємниці. На першому етапі цей підрозділ складатиметься з 25 осіб. Але він зможе збільшуватися по мірі надходження кримінальних справ.

Також Труба він запевнив, що попри те, що слідчі ДБР не знайомі з цими справами, це не вплине на якість їхнього розслідування, оскільки вони тісно співпрацюватимуть з процесуальними керівниками у цих справах з Генпрокуратури.

У свою чергу генеральний прокурор України Руслан Рябошапка зауважив, що до ДБР мають перейти близько 27 слідчих з ГПУ і, таким чином, загальна кількість слідчих у «майданівських» справах у ДБР становитиме біля 50 осіб.