У Львові таксист відмовив матері з дитиною в перевезенні / фото flickr.com/Automobile Italia

У Львові жінку з дитиною без автокрісла не пустили в таксі.

Про це розповіла Олена Кулігіна, яка потрапила в цю ситуацію, передає РБК.

За словами львів'янки, таксист запропонував їй сплатити штраф у 500 гривень і лише в такому разі він погодився б везти дитину.

Відео дня

Читайте такожВ Україні відсьогодні штрафуватимуть водіїв за перевезення дітей без автокрісла

Жінка зазначила, що викликала таксі разом з подругою, яка була з дитиною. Водій побачив трирічну дитину і озвучив свої умови. Коли клієнтки запропонували встановити власне автокрісло, він відмовив, попри те, що технічна можливість була. Олена з подругою подзвонили в службу підтримки і поскаржилися. Оператор таксі, дізнавшись ситуацію, скасувала замовлення.

"Водій сказав, що він не буде чекати, він не зацікавлений, і відразу зателефонував у службу підтримки. Оператор відразу без подальших розмов скасувала цей виклик", - розповіла Олена.

За інформацією видання, в київських службах таксі повідомили, що якщо планується поїздка з дитиною, викликати машину слід за три години раніше або за добу.

Нагадаємо, що в Україні 19 листопада набув чинності законопроект № 1150 про адміністративну відповідальність за перевезення дітей без автокрісел.

Варто зазначити, що згідно законопроекту, діти до 12 років (або до 145 см) повинні перевозитися в спеціальних автокріслах. Якщо автокрісла немає - водій заплатить штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн). А якщо крісла не виявиться у водія і вдруге - його покарають штрафом у 850 гривень.