Наразі правоохоронці проводять обшуки в пошуках речових доказів / фото facebook.com/LarysaSargan

В Одесі правоохоронці підозрюють чиновників мерії у привласненні 100 млн грн.

Як повідомили УНІАН в Управлінні Служби безпеки України в Одеській області, керівництво департаментів мерії Одеси присвоїло 100 млн грн за допомогою створення штучної кредитної заборгованості одного з комунальних підприємств.

Встановлено, що чиновники міськради у змові з комерційними структурами привласнили майже 100 млн грн при погашенні кредитної заборгованості в комерційному банку.

Відео дня

Читайте такожПравоохоронці проводять обшуки в мерії Одеси

«Зловмисники штучно створили кредитну заборгованість комунального підприємства перед банком. Право вимоги на борги в банку викупила приватна фірма, афільована з чиновниками мерії. Після цього комерсанти, завищивши суму заборгованості на 100 млн грн, звернулися до мерії з вимогою її погашення», - повідомили в управлінні.

Як зазначається, рішення з оплати завищеного боргу ухвалювалося на основі недостовірних матеріалів, свідомо підготовлених посадовими особами кількох департаментів міськради. Потім бюджетні гроші були привласнені учасниками угоди.

Правоохоронці проводять слідчі дії в приміщеннях структурних підрозділів Одеської міської ради та фірм, причетних до протиправної діяльності. Мета обшуків - виявлення речових доказів.

Розслідування проводиться за ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Спецоперація проводилася спільно з прокуратурою Одеської області.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні правоохоронці проводили обшуки в кількох департаментах Одеської міської ради.

Співробітник мерії повідомив УНІАН, що це може бути пов'язано з роботою комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси», якому міськрада неодноразово виділяла значні суми грошей з бюджету під приводом погашення боргів, у тому числі із заробітної плати співробітникам.

За інформацією мерії, вчора, 21 листопада, міського голову Одеси Геннадія Труханова екстрено прооперували. Діагноз Труханова не уточнюється.