В будинку згорів коледжу продовжуються оперативно-рятувальні роботи / facebook.com/MNS.GOV.UA

З бюджету Одеської області виділять майже 3 млн грн для надання матеріальної допомоги сім'ям загиблих та постраждалим у результаті пожежі в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Читайте такожВ одеському коледжі вогнегасники зберігалися під ліжком коменданта – поліція

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций.

Відео дня

«Підписано розпорядження про виділення майже 3 млн грн з Резервного фонду. Також мені відомо, що кошти також виділять з міського бюджету», - сказав Куций.

Крім того, він зазначив, що сьогодні на засіданні робочої групи комісії Кабінету міністрів з розслідування причин пожежі в коледжі розглядалося питання щодо виділення коштів з держбюджету.

Відповідаючи на запитання про відновлення зруйнованої через пожежу будівлі, Куций зазначив, що зараз тривають оперативно-рятувальні роботи, здійснюється розбирання завалів. За його словами, проблема відновлення будівлі буде вирішуватися пізніше - «колегіально».

У прес-службі мерії Одеси УНІАН підтвердили, що постраждалим і сім'ям загиблих буде виділена матеріальна допомога з міського бюджету. При цьому в мерії відзначили, що для кожного потерпілого обсяг допомоги буде індивідуальним.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Одразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки Ксенії Бабенко, увечері 5 грудня під завалами була виявлена загибла викладач Ганна Бортюк, 6 грудня - ще дві жертви, у ніч на 7 грудня - одну людину, того самого дня ввечері - ще двоє, і стало відомо про те, що в лікарні помер рятувальник Сергій Шатохін. Вранці 8 вранці виявили ще два тіла, стільки ж - в ніч на 9 грудня.

В результаті пожежі постраждали понад 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії загоряння - внаслідок несправності електропроводки і електроприладів, необережне поводження з вогнем та навмисний підпал. Готується підозра двом фігурантам.

8 грудня стало відомо, що Шатохін і Бортюк, яка виводила з вогню дітей, будуть представлені до звання «Герой України».

Вчора, 9 грудня, Одеська ОДА заявила про ризик обвалення стін коледжу, що горів.

Сьогодні стало відомо, що підозру пред'явлено директору коледжу.