Малюська побував у найвідомішому столичному СІЗО / Фото: Facebook Denis Malyuska

Міністр юстиції Денис Малюська розповів про раптовий візит до столичного Лук'янівського слідчого ізолятора, який він здійснив у неділю.

Про це глава Мін'юсту написав на сторінці у Facebook.

За словами чиновника, у СІЗО його вразила велика кількість людей, яких утримують надмірно довго. Він розповів про двох хлопців, які, за словами міністра, провели на Лук'янівці більше трьох років. 

Відео дня

"І вони далеко не "рекордсмени". Нагадаю, мова про людей, щодо яких немає вироку і юридично вони не винуваті у вчиненні злочину", - написав він.

Також, за словами міністра, в установі відсутній чіткий алгоритм розподілу по камерах. Умови у різних будівлях та камерах - не однакові. 

"Більше того, камери у жалюгідному стані наповнені повністю, при цьому камери істотно ліпшого рівня часто порожні. Доручив негайно розробити чіткі і зрозумілі правила розміщення ув’язнених", - зазначив Малюська.

Не все з побаченого йому сподобалось / Фото: Facebook Denis Malyuska

Він також повідомив, що в СІЗО всюди є сирість, яка руйнує стіни. Опалення в установі є, місцями навіть там, де воно не потрібне.

"На момент мого приїзду опалювали навіть закинуту і невикористовувану будівлю із розбитими вікнами, пошкоджену внаслідок пожежі (отримали вказівку негайно припинити марнування ресурсів). До речі у цьому році цю закинуту будівлю плануємо капітально відремонтувати та зробити зразковим об’єктом", - резюмував міністр.

Як повідомляв УНІАН, днями Моніторингова група Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людей виявила ряд суттєвих порушень прав ув’язнених у Київському слідчому ізоляторі.