Затримано фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського / Скріншот - ТСН

Правоохоронці затримали фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк, колишнього помічника нардепа Ігоря Павловського.

Читайте такожВбивство Гандзюк: фігурант Павловський всьоме не з'явився на засідання суду

Як ідеться в повідомленні на сайті Офісу генерального прокурора, прокурори Офісу спільно зі слідчими органів Служби безпеки України та за підтримки підрозділів Національної поліції 20 січня провели спецоперацію з метою припинення діяльності злочинної організації, яка вчиняла у Херсонській області насильницькі дії щодо громадян та підпали їхнього майна з метою залякування і припинення громадської діяльності.

Відео дня

"На даний час 9 особам повідомили про підозру, а також на підставі ухвал слідчих суддів провели понад 30 обшуків, у ході яких вилучено вогнепальну зброю та інші речі", - зауважили у прокуратурі.

Зокрема повідомлено про підозру "керівнику злочинної організації, колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань". Його затримано в порядку статті 208 КПК України.

У прес-службі Офісу генерального прокурора УНІАН підтвердили, що йдеться про затримання Павловського. Водночас, у прес-службі не уточнили, де саме він зараз перебуває.

Сьогодні стало відомо, співробітники прокуратури та СБУ проводять низку обшуків з метою пошуку доказів у кримінальному провадженні за фактом смертельного нападу на активістку Катерину Гандзюк.

Як повідомляв УНІАН, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 4 листопада 2018 року активістка померла.

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили. 6 червня суд засудив організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в'язниці. Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В'ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.

У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (перебуває у міжнародному розшуку), голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука Ігор Павловський. Також громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.