В 2020 році ПП "Форвард-Орто" почне реалізацію програми корпоративної соціальної відповідальності. Її головною метою буде сприяння розвитку безбар'єрного середовища в Україні, йдеться у прес-релізі на сайті (http://forward-orto.com.ua/) компанії.

Як наголосив директор ПП "Форвард-Орто" Андрій Рій під час робочої зустрічі, програма буде реалізовуватись за участі людей з інвалідністю.

"Ідея полягає в тому, щоб, отримавши від ПП "Форвард-Орто" візок, людина з інвалідністю могла на ньому потрапити туди, куди їй потрібно. Без будь-яких обмежень! Ядром програми будуть веб-сайт і мобільний додаток. З їхньої допомоги люди з інвалідністю зможуть прокладати маршрути до потрібних їм закладів і повідомляти про проблеми з інфраструктурою", – зазначив Андрій Рій.

Відео дня

Присутні на заході представники громадських організацій підтримали ініціативу ПП "Форвард-Орто" та запропонували інтегрувати в майбутню систему засіб спілкування між користувачами (чат). Це, на думку учасників наради, сприятиме покращенню спілкування всередині спільноти людей з інвалідністю по всій країні, а також залучить до цього спілкування волонтерів або просто людей, які побажають приєднатися до ініціативи.

Також керівництво компанії та активісти вирішили використовувати напрацювання місцевих рад і громад у питанні побудови безбар'єрного середовища, адже в деяких містах України подібні локальні проекти існують, і вони досить успішні.

Андрій Рій підкреслив, що програма корпоративної соціальної відповідальності ПП "Форвард-Орто" має продовжувати філософію компанії – знищувати бар'єри на шляху людей з інвалідністю.

"Усвідомлюючи потреби людей, ми маємо ретельно шукати шляхи покращення якості їхнього життя не тільки за допомогою найкращих засобів технічної реабілітації, а й підвищуючи інклюзивність нашого суспільства", – відзначив Андрій Рій та запросив співробітників детально опрацювати ідею до наступної наради.

Ще двома важливими проектами на наступний рік є створення повномасштабного центру активної реабілітації у Тернополі – це спільний проект "Форвард-Орто" і Тернопільської міської ради, а також налагодження виробництва біонічних протезів і нових візків та впровадження використання 3D-принтерів для полегшення роботи протезистів і пришвидшення процесу виготовлення протезів.