Слідство вважає, що Кузьменко закладала вибухівку під автомобілем журналіста \ УНІАН

3 лютого на наступному засіданні суду щодо зміни запобіжного заходу підозрюваній у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета лікарю Юлії Кузьменко свідчитимуть її матір та знайомий.

Читайте такожСправа Шеремета: адвокат підозрюваної Дугарь заявив про тиск слідчих на свідків

Про це кореспондента УНІАН повідомив захисник Кузьменко Владислав Добош.

Відео дня

Він зазначив, що свідки, яких викликали до суду на 3 лютого, - це мати Кузьменко Ірина Калінкіна, яка має підтвердити алібі підозрюваної, а також її знайомий Володимир Ульянов.

За словами адвоката, це той чоловік, запис прослуханої розмови з яким оприлюднили поліцейські, а саме епізод, в якому, за версією слідства, йдеться про обстріл Києва з систем реактивного залпового вогню.

Добош підкреслив, що цей свідок – Ульянов – має переконати суд, що про жодні погрози чи наміри застосувати зброю під час його розмови з Кузьменко не йшлося, і що вони вели мову про те, що столиця України погано підготовлена до захисту на випадок війни.

Крім того, адвокат повідомив, що на наступному засіданні суду має намір озвучити клопотання про зміну запобіжного заходу для Кузьменко з тримання під вартою на будь-який інший.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 січня, Печерський райсуд Києва оголосив перерву до 3 лютого у засіданні з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу Кузьменко.

Суддя ухвалила рішення про оголошення перерви, оскільки має вивчити на підставі чого Кузьменко було взято під варто, а також для виклику двох свідків сторони захисту, які мають підтвердити алібі підозрюваної.

Строк чинного запобіжного заходу, обраного Кузьменко, спливає 8 лютого.

*** Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року у Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь та подружжя добровольців Інну («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Слідство вважає, що Кузьменко закладала вибухівку під автомобілем журналіста.

Поліція на брифінгу оприлюднила телефонні розмови Кузьменко. Перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Євген Коваль стверджував, що Кузьменко під час однієї з телефонних розмов обговорювала обстріл Києва РСЗВ «Град».