Мешканці Дніпровського  виступили за приєднання до Аулівської ОТГ

Заклики столичних чиновників до місцевих громад щодо прискорення створення об’єднаних територіальних громад на місцях натикаються на «тихий» спротив місцевих депутатів, які не бажають міняти теплі крісла у місцевих радах на незрозумілі перспективи у новостворених ОТГ.

Саме так сталося на Дніпропетровщині, де третина депутатів селища Дніпровське проігнорували засідання сесії селищної ради, яка мала затвердити рішення громадських слухань про створення ОТГ разом із селищем Аули. Про це повідомляє видання Информатор.Днепр.

Мешканці Дніпровського  виступили за приєднання до Аулівської ОТГ, бо вважають, що  таке об’єднання дасть змогу ефективніше вирішувати нагальні проблеми громади. Свою думку озвучили на громадських слуханнях, сподівалися, що їхні прагнення підтримають на сесійному засіданні і селищні депутати. Однак, з 21 обранця на сесію прийшло лише 14. Третина депутатів засідання проігнорувала.

Відео дня

Спроби створення ОТГ в Дніпровському почалися ще восени минулого року. Тоді, в середині жовтня, пройшли перші обговорення стосовно добровільного об'єднання громад Дніпровського і Новомиколаївки. Проте, після довгого очікування, Новомиколаївка відмовилася від об'єднання. Відповідь про це надійшла до селищної ради тільки 10 січня поточного року.

Читайте такожВибори в ОТГ: названі області з найнижчою явкою

Чергові громадські обговорення щодо приєднання вже до Аулівської ОТГ, відбулися в Дніпровському 20 січня. Взяти участь у обговоренні зібралася рекордна кількість жителів селища — 395 чоловік, саме стільки дніпровців зібралися в Палаці культури в понеділок ввечері. За підсумками голосування 60% присутніх (235 чоловік) підтримали приєднання до Аулівської громади.

Закріпити результати обговорень мали б депутати, на сесії селищної ради вже 22 січня. Проте, несподівано третина депутатського корпусу проігнорувала сесію. З 14 присутніх — половина депутатів підтримала рішення громади, троє депутатів проголосували проти приєднання, ще 4 утрималося. Після чого селищний голова лаконічно відрапортувала у соцмережах про те, що рішення не прийняте, і Дніпровське очікує об'єднання згідно з перспективним плану.

Нагадаємо, що на сьогодні перспективний план згідно з розпорядженням КМУ передбачає об'єднання таких населених пунктів, як Дніпровське, Новомиколаївка, Малоолександрівка, Боровківка, Верхівцеве. 

Тим часом, дніпровці обурені поведінкою народних обранців. В обговоренні, у відповідь на повідомлення Лариси Блохіної, люди висловлюють незгоду з таким рішенням депутатів.

Громада очікує реакції селищного голови і врахування думки місцевих жителів. Адже,  на думку людей, селищний голова має відстоювати волю людей, а не чиновників з району чи області. Тож єдиним правильним кроком буде призначення нової сесії, з  повторним розглядом питання, за участі всіх депутатів.