Левіна ідентифікували за відбитками пальців / фото МВС

Правоохоронні органи Болгарії повідомили деталі затримання Олексія Москаленка (Левіна), якого підозрюють в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк. За словами поліціянтів, Левін змінив зовнішність, щоб його не впізнали.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо» з посиланням на брифінг правоохоронців, який відбувся 27 січня.

«Левін змінив зовнішність так, що був не схожий на фото з Інтерполу. Його вдалося ідентифікувати за відбитками пальців», — повідомили на брифінгу у Болгарії.

Відео дня

Також зазначають, що під час затримання Левіна у нього вдома вилучили два паспорти — місцевий і закордонний. Йому заборонили покидати територію країни, невдовзі суд вирішуватиме питання про його екстрадицію.

Крім того, болгарські поліціянти розповіли, що підозрюваний потрапив до Болгарії через Румунію у 2018 році. Він пішки перетнув кордон у населеному пункті Дуранкулак. У Болгарії, за твердженнями правоохоронців, він офіційно ніде не реєструвався.

Нагадаємо, 24 січня на території Болгарії затримали Олексія Москаленка (Левіна), якого підозрюють в організації нападу на активістку Катерину Гандзюк.

Левіна затримали працівники правоохоронних органів Болгарії разом із представниками Офісу Генерального прокурора та Служби безпеки України.

Читайте такожЕкстрадиція ймовірного організатора нападу на Гандзюк може тривати роками – ЗМІ

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

6 червня 2019 року виконавців злочину було засуджено. організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в'язниці. Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В'ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.

Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (перебуває у міжнародному розшуку), голова Херсонської облради Владислав Мангер і Павловський - колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука.

Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.