За Головіна внесли півмільйона застави / фото od.npu.gov.ua

За колишнього начальника Головного управління Нацполіції Одеській області Дмитра Головіна, якого підозрюють у привласненні контрафактних сигарет, внесли заставу.

Про це повідомив адвокат Головіна Микола Стоянов, пише УП.

За його словами, заставу було внесено "третьою особою".

Відео дня

"Наша апеляційна скарга на запобіжний захід не те, щоб не розглянута – навіть не призначена дата слухань. У таких випадках, з урахуванням того, що слідчий суддя Вищого антикорупційного суду прямо прописав необхідність заміни на більш суворий запобіжний захід у разі неоплати застави (взяття під варту і поміщення в слідчий ізолятор), то це був єдиний вихід із ситуації до розгляду апеляційної скарги", - зазначив він.

Читайте такожЕкс-заступника голови поліції Одещини розшукують у справі про привласнення речдоказів на 50 мільйонів гривень

Заставу було внесено на п'ятий день після рішення ВАКС. Адвокат відмовився уточнити, хто саме вніс кошти, посилаючись на таємницю слідства. Аналогічно не став називати свого заставодавця і сам Головін, пославшись на ризик покарання за розголошення персональних даних.

Як повідомляв УНІАН, 25 липня 2019 року в Одесі був затриманий колишній начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін, який разом з іншими особами, в тому числі своїм екс-заступником, підозрюється у привласненні контрафактних сигарет на 50 млн грн.

Пізніше йому було обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а 17 січня його змінили на заставу в 525,5 тисяч гривень. Головіна також зобов'язали здати закордонні паспорти й носити електронний браслет.