Аваков: "Я не знаю, що породило у людях таку невиправдану оскаженілість" / фото УНІАН

Ситуація у Нових Санжарах у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова викликала приголомшення.

Про це заявив очільник МВС під час прямого включення в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає ТСН.

Він здивований поведінкою людей і не розуміє, що породило таку жорстокість і аморальність. Також упродовж дня, який він провів у Полтавській області, помітив деякі "вуха бізнесового і політичного характеру".

Відео дня

"Завжди має бути те, що немає нас покидати - совість і людяність. І те, що я побачив, мене просто ошелешило. Останній раз я таке бачив у Слов'янську на наступний день після його звільнення, коли теж говорив із людьми. Я не знаю, що породило у людях таку невиправдану оскаженілість", - сказав Арсен Аваков.

Міністр зазначив, що про вчорашні події слід думати усім українцям, а не лише владі. Крім того, із цих подій суспільство зобов'язане винести уроки.

"Це питання так просто залишати не можна, тому що у нас щось не так із усвідомленням того, що відбувається", - прокоментував Аваков.

Читайте такожУ Нових Санжарах поліція затримала 24 протестувальників, їм загрожує до 8 років ув'язнення (фото)

За його словами, щодо людей, яких вчора затримали за те, що вони кидали каміння, серйозно травмували ним поліцейського й розбили автобус, наразі вирішується питання про міру запобіжного заходу.

Аваков також подякував рятувальникам, правоохоронцям, владі за роботу і наголосив, що вчора був "день незвичних речей і сорому".

Крім того, ведуча Наталія Мосейчук запитала у міністра, чи не побачив він у Нових Санжарах "якихось політичних вух". І Аваков відповів, що він дійсно помітив їх.

"Ви знаєте, тут поруч голова адміністрації, і ми тут годинами проговорили з людьми, а увечері приїхали прем'єр із міністром здоров'я і теж спілкувалися. І, ви знаєте, тут дивовижне поєднання інтересів. І ще скажу дуже відверто, я думаю, вранці чимало із людей подивляться на факти з іншого боку, оцінять ту інформацію, яку ми дали, а деякі, вибачте за грубість, "проспляться". Деякі вуха, на які ви делікатно натякнули, ми теж тут помітили. Ми не залишимо, я думаю, це без уваги", - висловився Аваков.

Міністр МВС додав також, "ці вуха і бізнесового, і політичного характеру".

Як повідомляв УНІАН, у Нових Санжарах місцеві жителі зранку протестують проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців. Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі "Нові Санжари" в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На борту літака - 22 особи-члени екіпажу і супроводжувального медперсоналу, а також 72 пасажири. Серед евакуйованих українців - родина з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти.

Читайте такожЗаворушення у Нових Санжарах: відкрито два кримінальних провадження (фоторепортаж)

О 19:50 колона автобусів з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями повз людей у Нових Санжарах в’їхала на територію санаторію.

Протестувальники кидали каміння в автобус каміння. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець. Всього приїхало сім автобусів.

У зв'язку з протестами місцевих жителів до Нових Санжар вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він також повідомив, що в там працюватиме оперативний штаб уряду.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що під час подій у Нових Санжарах дістали тяжкі поранення більш як 10 поліцейських.