Правоохоронці затримали 24 людини, яких згодом відпустили - усіх, окрім одного / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що серед 24 затриманих під час протестів у Нових Санжарах проти евакуйованих з Уханя українців та іноземців щодо шести вже готують підозри.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає Громадське.

Міністр уточнив, що правоохоронці затримали 24 людини, яких згодом відпустили - усіх, окрім одного.

Відео дня

"Крім того, який розігнав "Ниву", будучи п’яним в драбадан і направив цю "Ниву" на лад нацгвардійців. Він за 208-ю статтею (затримання уповноваженою службовою особою - ред.) затриманий", - уточнив Аваков.

Ще шестеро, за його словами, у найближчі дні отримають підозру з пропозицією суду про прямий арешт: "Це ті, що кинули тротуарну плитку в голову поліціянту, і він у важкому стані зараз перебуває у лікарні з перебитим обличчям та зламаними кістьми".

Також, як уточнив очільник МВС, йдеться й про людей, які кидали камінням в автобуси, билися з правоохоронцями, перешкоджали їхній роботі та тих, хто кричав "Ми вас всіх спалимо".

Читайте такожСитуація у Нових Санжарах спокійна, повністю під контролем – МВС

"Якщо ми собі це пробачимо і відпустимо їх усіх на волю і просто вибачимося, у нас ніколи не буде порядку. Тому ми наполягаємо на тому, щоб ті, хто поводив себе недостойно і злочинно, отримали покарання", - додав Аваков.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого у Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців.

О 19:50 колона з семи автобусів з евакуйованими в’їхала на територію санаторію.

Протестувальники кидали в автобуси каміння. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець.

Евакуйовані з міста Ухань протягом 14 днів люди перебуватимуть у санаторії в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Для них організовано окреме харчування, доставку якого здійснюють з урахуванням усіх норм епідеміологічної безпеки. Крім того, водопостачання та каналізація самої будівлі ізольоване.