Досудове розслідування завершено / yaizakon

У Києві судитимуть зловмисника, який організував діяльність піратських онлайн-кінотеатрів.

Читайте такожУкраїнців позбавлять доступу до піратських сайтів - ЗМІЯк повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, до суду скеровано обвинувальний акт відносно 34-річного чоловіка, який у змові з іншими особами створив кілька онлайн-кінотеатрів.

«Зловмисник демонстрував аудіовізуальні твори без дозволу правовласників, всупереч вимог закону України «Про авторське право і суміжні права», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Для того, щоб приховати реальне місцезнаходження інтернет-ресурсів він використовував спеціальний сервіс. Основою прибутку була сплачена реклама, яка розміщувалася на його онлайн-ресурсах.

У ході досудового розслідування призначено та проведено 36 судових експертиз у сфері інтелектуальної власності та 15 судових комп’ютерно-технічних експертиз. Встановлено, що зловмисник завдав збитків правовласникам на суму понад 5 млн гривень.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до Дарницького райсуду столиці для розгляду. Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі.