Зловмисник тримав суддів у заручниках близько двох годин / od.npu.gov.ua

Граната, яку сьогодні обвинувачений у вбивстві погрожував підірвати в Приморському районному суді Одеси, виявилася муляжем.

Як повідомили УНІАН у регіональному главку Нацполіції, вже завершена експертиза вилученого предмета.

Читайте такожВ Одесі чоловік, який погрожував підірвати в суді гранату, міг отримати боєприпас у пакеті з їжею - поліція«Згідно з результатами перевірки, вилучений у затриманого предмет виявився муляжем», - заявили в поліції.

Як повідомили в прес-службі суду, обвинуваченого доставили до зали засідань співробітники батальйону конвойної служби регіонального главку Національної поліції.

«До початку засідання обвинувачений зі свого поліетиленового пакета з документами витягнув предмет, схожий на гранату, висмикнув чеку і, погрожуючи підірвати суд, вимагав присутність прокурора Одеської області та звільнення з-під варти. Наполягав, що кримінальне провадження стосовно нього сфальсифіковано», - повідомили в суді.

Майже всі учасники судового процесу, які перебували в залі, були виведені з зали, в якій близько двох годин залишалися в заручниках судді Віктор Іванов і В'ячеслав Бондар.

Акцентується на тому, що в результати довгих і важких переговорів, завдяки високопрофесійним діям начальника ГУНП в Одеській області Олега Беха і прокуратура Одеської області Максима Вихора, зловмисник пішов на угоду і віддав гранату правоохоронцям.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Приморському районному суді Одеси озброєний гранатою обвинувачений у вбивстві взяв у заручники суддів. Начальнику регіонального главку Нацполіції Олегу Беху вдалося переконати чоловіка в необхідності здати боєприпас, який направлено на експертизу. Призначено службове розслідування. Підозрюваний тимчасово переведений з СІЗО в ІТТ.