Ситуація в місті спокійна / Фото: скріншот

У Нових Санжарах Полтавської області під медичним центром зібралися родичі евакуйованих з Китаю людей, у яких сьогодні закінчується обсервація.

Як передає кореспондент УНІАН, ті, хто зустрічає, тримають квіти, жартують і радіють тому, що їм дозволили обіймати і цілувати своїх рідних.

Читайте такожЗеленський на два дні їде на Полтавщину

Відео дня

За словами присутніх, "все йде за планом", і близько 12:00 українці, які прилетіли з Китаю, мають вийти за межі санаторію.

Ситуація в місті спокійна, немає ані пікетів, ані зібрань місцевих жителів.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

20 лютого 45 українців і 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, помістили на 14-денну обсервацію в медичному центрі Нацгвардії "Нові Санжари".

Однак цьому передували протести місцевих жителів. Вони перекривали дороги, кидали каміння в автобуси з людьми. Під час протистоянь 9 співробітників правоохоронних органів дістали поранення. Поліція Полтавської області розслідує 8 кримінальних проваджень за фактами правопорушень.

Термін обсервації завершується сьогодні, 5 березня, о 12.00.