Українці з Балі знаходяться в двох готелях / фото: strana.ua

Стали відомі подробиці обсервації українців, що прилетіли з Балі і були поміщені в два готелі - "Пуща Конгрес" і "Козацький".

Читайте такожПісля скарг евакуйованих з Балі омбудсмен занепокоїлася правами українців на обсервації

Виданню OBOZREVATEL вдалося дізнатися з власних джерел, як люди проводять вільний час на карантині у "Козацькому", де розміщені 166 осіб.

Відео дня

Стало відомо, що далеко не всі залишаються у своїх номерах. Також люди прийняли рішення не контактувати зі ЗМІ.

Проблем з їжею у мешканців немає - її під двері приносять працівники готелю, щоб уникати прямого контакту. Однак по чату, листування з якого були здобуті виданням, видно, що люди порушують ізоляцію і спілкуються наживо, коли передають речі - штопор, запасну ковдру, їжу, яка залишається, тощо. Іноді вони колективно замовляють доставку сигарет, кави та алкоголю.

В ніч з 31 березня на 1 квітня хтось із мешканців шостого поверху влаштував дебош. Чоловік стукав у двері та шукав адміністратора, щоб потрапити на дах. Після цієї ситуації поліція відмовилася пропускати доставку алкогольних напоїв, однак перевіряти пакети поліцейські не можуть, тому навряд чи щось змінилося.

obozrevatel.com

"12 годині ночі, до мене у двері стукає людина, кричить, щоб відкрили двері на дах, мовляв, йому потрібна свобода, свіжим повітрям подихати. І далі по дверях пішов. Його двічі охорона виводила, потім поліція. Це ненормально", - заявила адміністратор в коментарі журналістам, додавши, що подібні ситуації виникають майже щодня.

Жителі "Козацького" часто критикують організацію обсервації, тим самим аргументуючи власні порушення. Деякі люди двічі закликали зібратися всіх на вечірку в холі, пояснюючи це тим, що нічого не можна заборонити, а ніяких чітких правил немає. Один з мешканців готелю навіть пропонував тайський масаж, намагаючись заробити.

obozrevatel.com
obozrevatel.com

Одна жінка записала на гітарі "Пісню про обсервацію". На тлі видно, що вона явно не у своєму номері.

За словами працівників готелю, намагаються сидіти по номерах та дотримуватися режиму лише 30 осіб зі 166.

Також мешканці готелю видалили всіх сторонніх людей з чату, а одна дівчина дала поради, що відповідати журналістам, які підтримують їх позицію. Вона запропонувала не згадувати про ходіння по поверхах і інші порушення.

"Потрібно говорити та писати, які ми тут розумники (що правда)! Дуже акуратно говорити про все (про ходіння по поверхах, природно, не говоримо). Але не потрібно говорити, як нам тут круто, бо будемо виглядати охр**ілими мажорами, яким ще й лакшері-умови влаштували. Доносити потрібну нам інформацію. З їх питань можна з'їжджати, йти від відповідей та інше".

Пізніше було вирішено приховувати взагалі всю інформацію, в тому числі й те, що людей погодилися відпустити по домівках на самоізоляцію, якщо ПЦР-тести на коронавірус у них негативні.

obozrevatel.com

Як повідомляв УНІАН, раніше у мережі з'явилося фото спеціального бланка, який повинні заповнювати тимчасові постояльці готелю, щоб відправитися додому.