Мешканцям Буковини радять не виходити на вулицю до ранку понеділка / фото УНІАН

У Чернівецькій області з 4 по 6 квітня включно буде запроваджено особливі карантинні обмеження, які передбачають рекомендацію жителям відвідувати громадські місця.

Про це в прямому ефірі у Facebook повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

За його словами, відповідні рішення були ухвалені в п'ятницю під час засідань обласної та державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Посадовець сказав, що ці рішення передбачають рекомендацію жителям Чернівецької області не залишати свої помешкання, починаючи з 13 години 4 квітня до 6 години ранку 6 квітня.

Відео дня

"Ми закликаємо і просимо усіх мешканців Чернівецької області залишатися вдома, не покидати ваші помешкання, включно до шостої години ранку понеділка, 6 квітня", - сказав голова ОДА.

Читайте такожНайскладніша ситуація з коронавірусом у Тернопільській та Чернівецькій областях - Зеленський

Він зауважив, що ці додаткові обмеження вводяться на пересування та перебування людей у громадських місцях.

"Ми мусимо вживати таких заходів, і уряд також спонукає нас до того, щоб діяти на випередження, адже лише за минулий тиждень - від минулої до цієї п’ятниці - на території Чернівецької області зафіксовано зростання в чотири рази кількості інфікованих людей", - повідомив Осачук.

У постанові обласної комісії з ТЕБ та НС, яку кореспонденту УНІАН надали у прес-службі Чернівецької ОДА, йдеться:

"Рекомендуємо органам місцевого самоврядування запровадити відповідно до законодавства додаткові обмежувальні заходи, зокрема щодо пересування та перебування громадян в громадських місцях у період вихідних і святкових днів".

Станом на вечір 3 квітня в Чернівецькій області зафіксовано 202 випадки коронавірусної інфекції. Серед них п’ятеро людей померли, а 11 - одужали та були виписані з лікарень.

Як повідомляв УНІАН, Чернівецьку область повністю закривають на карантин, аби стримати поширення коронавірусу.

Читайте також: