Атестація в ПТУ може бути дистанційною / УНІАН

Державна кваліфікаційна атестація випускників закладів професійно-технічної освіти (ПТУ), якщо вона припадає на період карантину, має проходити у дистанційній формі. 

Відповідне роз'яснення дали у Міністерстві освіти, передає прес-служба відомства.

Проведення атестації відповідним чином має організувати заклад.

Відео дня

"Зараз ми маємо ситуацію, коли велика частина учнів профтехзакладів чекає завершення карантину, щоб пройти кваліфікаційну атестацію та отримати диплом. Аби вони не втрачали час, ми просимо заклади провести атестації дистанційно і у такий спосіб перевірити знання та вміння випускників", - пояснив заступник глави МОН Петро Коржевський.

Читайте такожТерміни вступу до військових закладів освіти буде змінено через карантин

Крім того, у роз'ясненні йде мова про те, як атестувати випускників, для яких виробнича практика повністю або частково припала на період карантину, а перенести її у дистанційний формат не можна через особливість професії.

" МОН пропонує враховувати оцінки таких учнів із виробничого навчання, яке вони відпрацювали у закладі з майстрами. Йдеться про оцінювання тільки тих тем, виробнича практика для яких була запланована на час карантину. Це дозволить допустити таких випускників до дистанційної державної кваліфікаційної атестації", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Міносвіти розповіли, як зміниться ЗНО через карантин.