У КМДА прокоментували появу списків з начебто адресами хворих / фото kyivcity.gov.ua

Розповсюджена в інтернеті інформація про киян, які захворіли на COVID-19, у тому числі списки адрес їхнього проживання, не відповідає дійсності.

Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник у Facebook.

Читайте також"Розслаблятися зарано": МОЗ прогнозує пік епідемії коронавірусу в Україні на 14-15 квітня

Відео дня

"У мережі час від часу поширюється неправдива інформація про киян, які захворіли на коронавірус. Зокрема, нещодавно з’явилися списки адрес, де начебто живуть люди з підтвердженим діагнозом COVID-19. Зазначу, ця інформація не відповідає дійсності", - написав він.

Поворозник повідомив, що за зверненням міської влади правоохоронні органи перевіряють можливі джерела її розповсюдження.

За його словами, у місті працює Моніторинговий центр з протидії поширення COVID-19, фахівці якого співпрацюють з групами ризику, зараз це понад 40 тисяч киян.

"Завдання центру – максимально попередити розповсюдження захворювання. Підкреслюю, уся інформація про киян, які перебувають у базі Моніторингового центру, захищена і не потрапить у відкритий доступ. Закликаю не поширювати недостовірну інформацію. Усі дані щодо захворюваності на коронавірус, обмежувальні заходи, введені міською владою для протидії поширенню захворювання, розміщено на офіційному сайті КМДА. У нинішніх умовах ми маємо об'єднати зусилля у боротьбі з захворюванням, а не поширювати фейки", - наголосив Поворозник.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація зі списками адрес будинків, де нібито проживають особи, у яких був діагностований COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 9 квітня у Києві було 335 підтверджених випадків інфікування коронавірусом.