УНІАН

Незважаючи на виконання всіх вимог шахтарів керівництвом ВАТ Кривбасзалізрудком, а це підвищення заробітної плати, частина працівників шахт Батьківщина, Жовтнева, Гвардійська і Тернівська, продовжують акцію протесту і не виходять на поверхню.

Кандидат політичних наук Ростислав Балабан вважає, що це політичний пресинг для зниження рейтингу партії Слуга народу в Кривому Розі. Про це він заявив на 112 каналі в програмі Live Шоу, повідомляють Факти

"Грошима це не вирішиться. Пам'ятаємо, що досі страйкують шахтарі Кривбасу, які спустилися під землю. І виявляється, коли їм погасили грошові вимоги, тобто матеріальна частина вимог закінчилася, вони все одно залишилися під землею. Що це означає? Це розпочався етап політичного пресингу та політичних вимог. І безумовно такі події знижують рейтинг партії Слуга народу", - упевнений кандидат політичних наук Ростислав Балабан.

Відео дня

Нагадаємо, правління Кривбасзалізрудком проводило неодноразові переговори з представниками страйкуючих, пропонувало різні варіанти підвищення заробітної плати. Адміністрація ВАТ Кривбасзалізрудком вже підвищила розміри тарифних ставок і окладів на 10-25% в залежності від професій. Також було доповнено список професій працівників, яким підвищуються тарифні ставки та посадові оклади на 25%.

Додатково запропонували підвищення розмірів тарифних ставок та окладів усім працівникам підприємства на 10% з 01.10.2020. Але досі під землею знаходиться частина працівників, про це повідомлено в офіційній заяві правління ВАТ Кривбасзалізрудком.

Адміністрація ПАТ Кривбасзалізрудком не відмовляється від подальших переговорів з протестувальниками, але виключно тоді, коли всі вони піднімуться на поверхню, — повідомляють у ВАТ Кривбассжелезрудком.