У Києві провели акцію «Україна чинитиме опір» в рамках ініціативи «Ні капітуляції».

Читайте такожАктивісти зібралися біля офісу Гордона через його інтерв’ю із Поклонською і Гіркіним (відео)Як передає кореспондент УНІАН, люди стояли, з державними прапорами, проте переважали партійні прапори, а саме «Національний корпус», «Демократична сокира», «Права справа», а також було кілька червоно-чорних прапорів.

Відео дня

Учасники акції закликаюли президента Володимира Зеленського «припинити політику капітуляції перед Росією». Це було однією з головних вимог акції.

«Переговори з Москвою можуть бути лише про те, щоб загарбник якнайшвидше і без будь-яких умов звільнив окуповані території та відшкодував збитки Україні», - наголошували вони.

Також учасники акції вимагали від Зеленського звільнити «безпідставно утримуваних майданівців, добровольців і волонтерів, покласти край політичним переслідуванням патріотів».

«В тюрмах мають сидіти медведчуки, портнови та інші зрадники, а не українські патріоти», - вважають вони.

Крім того, учасники акції вимагали припинити наступ на українську мову та дотримуватися мовного законодавства, продовжити політику декомунізації, «а не відроджувати російсько-радянські символи».

Також серед вимог – «припинити саботаж євроатлантичної інтеграції та відновити зближення України з НАТО та ЄС; усунути олігархів від управління державою; негайно звільнити Андрія Єрмака з посади керівника Офісу президента та інших «високопосадових колаборантів і корупціонерів.

Крім того, вони вимагали припинити призначати на високі державні посади родичів, «кварталівців» та «посіпак Януковича».

«Усі призначення мають відбуватися лише через чесні, прозорі конкурси, вигнати з фракції «Слуга народу» відвертих ватників», - підкреслюється у переліку вимог учасників акції.

Окрім того, вони закликали Зеленського «зупинити повзучу узурпацію влади та систематичні порушення Конституції».

Люди, які зібралися на Майдані, заявляли, що «Зеленський впевнено прямує бездоріжжям капітуляції, брехні і зради. Він вперто йде стежкою Януковича. Це гарантує йому безславне та дострокове припинення повноважень».

Відомо, що організатором акції виступив Рух опору капітуляції (РОК), який закликав прийти 24 травня на Майдан Незалежності та під місцеві адміністрації в районних та обласних центрах, аби висловити незгоду з політикою президента України Володимира Зеленського.