ДП "Миколаївський морський торговельний порт" / УНІАН

На території Миколаївського морського порту зберігалась аміачна селітра, яка була завезена у вересні 2018 року, а вивезена – на початку 2019 року.

Про це повідомляє адміністрація Миколаївського морського порту.

«Після трагічного вибуху в Бейруті в засобах масової інформації з'явилось припущення, що на території Миколаївського морського порту зберігається аміачна селітра, яка була завезена в 2018 році. Адміністрація Миколаївського морського порту офіційно спростовує цю інформацію, тому що вона не відповідає дійсності», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПошкодження житла та тілесні ушкодження: Кулеба розповів, як постраждали українці від вибуху в Бейруті

Однак в АМПУ зазначили, що у вересні 2018 року судно «ТУЗЛА» прибуло в Миколаївський морський порт з вантажем селітри аміачної в біг-бегах вагою по 500 кг. Вивантаження судна здійснювалось на причалі № 12 в період з 19 по 21 вересня 2018 року силами приватної стивідорної компанії. Відповідно до генерального акту всього з судна було вивантажено 6422 біг-бега селітри аміачної загальною вагою брутто 3217,422 мт.

«Вивезення вищезазначеної вантажної партії селітри аміачної з території Миколаївського морського порту було завершено на початку 2019 року. На теперішній час залишки вантажу селітри аміачної, що була вивантажена з т/х «ТУЗЛА», в порту відсутні», - запевнили у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 4 серпня у порту Бейрута стався потужний вибух. Більш як 100 осіб загинули і декілька тисяч поранені.

Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху в Бейруті стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.

Сила вибуху в столиці Лівану була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Його відчули, зокрема на Кіпрі (понад 200 км від Бейрута). Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха.