Літак Ан-26 впав під Харковом 25 вересня / фото facebook.com/olexiykucher.kh

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер назвав одну з ключових версій авіакатастрофи.

Читайте такожАварія Ан-26 під Харковом: рятувальники знайшли тіла усіх загиблихВідповідну заяву він зробив під час брифінгу 26 вересня, пише hromadske.

За його словами, відповідальний за посадку літака Ан-26 відповів пілоту лише через хвилину після запиту. Водночас було відомо, що один з двигунів літака не працював.

Відео дня

Зазначається, що диспетчер вчинив так нібито через те, що садив інший борт.

«Але вже раніше було відомо, що один з моторів вже не працював. Тому тут треба з'ясувати, яким чином віддавався пріоритет борту, який пропустили. А через хвилину вже наші хлопці, на жаль, зазнали краху», - заявив Кучер

Він додав, що йому незрозуміло, чому військові це не коментують. На його думку, акценти слідства мають зміститися саме на ці факти.

Авіакатастрофа під Харковом: що відомо

  • Ввечері 25 вересня у Харківській області на 530 км траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак Ан-26 та одразу загорівся.
  • На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних сил ЗСУ ім. Кожедуба - всього 27 осіб. 
  • За інформацією СБУ, командир екіпажу літака Ан-26 перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна і запросив захід на посадку.
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що літак Ан-26, скоріш за все, зачепився крилом за землю.
  • Слідчі ДБР розглядають чотири версії катастрофи військового літака Ан-26 на Харківщині.