До чорних скриньок доступу поки немає \ фото УНІАН

Бортові самописці з військового літака Ан-26, що зазнав катастрофи на Харківщині, будуть вилучені після евакуації тіл усіх загиблих.

Читайте також"Все відбувалося, як у комп'ютерній грі": єдиний курсант, який вижив у катастрофі Ан-26 біля Чугуєва, розказав деталі трагедії (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні уряду заявив віце-прем’єр, голова Державної комісії зі з'ясування причин і обставин катастрофи Ан-26 Олег Уруський.

Відео дня

«Чорні скриньки» знаходяться у хвостовій частині літака. До них поки немає доступу, оскільки не закінчена робота із тілами загиблих. Як тільки вона буде завершена, представники ДСНС зможуть дістатися до бортових самописців», - сказав Уруський.

Авіакатастрофа Ан-26 біля Чугуєва

Увечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб - військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба.

На місці катастрофи відразу знайшли тіла 22 загиблих, вранці сьогодні – ще одного та вдень – ще двох. Двох осіб з травмами було госпіталізовано. Вранці один з госпіталізованих помер.

Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу України).

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.

Президент Володимир Зеленський оголосив сьогодні в Україні день жалоби для вшанування пам'яті загиблих льотчиків і курсантів.