Ілюстрація REUTERS

Працівники лабораторій, в яких проводяться тестування на коронавірус, як і лікарі, отримають надбавки у розмірі 300% зарплат.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарній лікар Віктор Ляшко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожМОЗ: до пом’якшення карантину не готові 7 областей України«Щодо заробітних плат працівників лабораторій, які сьогодні працюють на передовій з COVID-19: уряд виділив додатково 650 млн грн для забезпечення готовності і реагування лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я на поширення коронавірусної хвороби. Із цих 650 млн 280 млн визначено на оплату праці працівників лабораторних центрів, до яких входять епідеміологи, працівники лабораторій – тобто спеціалісти, які сьогодні борються з коронавірусною хворобою на передовій. Найближчим часом буде затверджено паспорт бюджетної програми під ці суми коштів», - заявив він.

Відео дня

За словами головного санлікаря, надбавка у 300% зарплати нараховуватимуться працівникам лабораторій за весь період роботи з початку пандемії COVID-19.

«Працівники лабораторій також отримають 300% надбавку за весь період роботи з хворими на коронавірусну хворобу, з контактними на коронавірусну хворобу, а також з матеріалом від інфікованих для того, щоб матеріально стимулювати всіх працівників, незалежно від того, чи вони знаходяться у закладі охорони здоров’я, чи вони знаходяться у лабораторному центрі», - додав Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік, необхідні для боротьби з COVID-19.

14 квітня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що кошти з Фонду боротьби з COVID-19 підуть на доплати медпрацівникам, придбання медичного обладнання тамедпрепаратів, які використовуються для лікування хворих на COVID-19.

24 квітня Кабінет міністрів затвердив рішення про виплати доплат медикам, які лікують хворих на COVID-19, у розмірі до 300% зарплат.

22 травня в Офісі президента на нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної хвороби повідомили, що в усіх областях медикам, які працюють з хворими на COVID-19, виплатили надбавки за березень.

В Україні станом на ранок 26 травня зареєстровано 21 тисяч 584 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 644 летальні, 7 тисяч 575 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 339 нових випадків.

Читайте також: